Stanowisko klubu w procedurze licencyjnej
27.07.2018

W związku z dzisiejszą decyzją Zarządu Polskiej Ligi Koszykówki, w procedurze licencyjnej do gry w rozgrywkach 2018/2019 Energa Basket Ligi, informujemy, że ze względów formalnych, związanych z halą, klub BM Slam Stal nie otrzymał na ten moment licencji.Tak już wielokrotnie informowaliśmy, trwa rozbudowa hali K1, co ma doprowadzić do rozgrywania meczów w tym obiekcie w drugiej części nadchodzących rozgrywek.

Zgodnie z przysługującym prawem, nasz klub złoży odpowiednie odwołanie do Komisji Odwoławczej Polskiego Związku Koszykówki, licząc na pozytywne zakończenie procedury licencyjnej.

Jednocześnie informujemy, że od kilku tygodni w klubie trwają intensywne przygotowania do kolejnego, czwartego sezonu na parkietach ekstraklasy. Trwa budowa zespołu. Prowadzone są rozmowy kontraktowe z zawodnikami krajowymi, jak i zagranicznymi. Ponadto trwają negocjacje sponsorskie oraz szereg pozostałych spraw związanych z przygotowaniami do nowego sezonu.

Autor: Redaktor BM SLAM STAL